Valaisimet

Valon ja valaistuksen merkittävyyttä tiloissa on vaikea unohtaa. Valo on oleellinen elementti arkkitehtuurin, rakenteiden, värin tai tilan ominaisuuksien arvioinnissa.

Kattovalaisimet ja tilojen viihtyisyys

Kattovalaisimet ovat iso osa tilaa. Usein sanotaan että sisustussuunnittelussa unohdetaan valaisimien merkitys yleisen viihtyvyyden rakentamisessa. Varsinkin Pohjolan pimeydessä valaistuksen ja valonlähteiden merkitys korostuu, jonka vuoksi esimerkiksi kattovalaisimet on syytä valita huolella. Valaistuksella luodaan elämää, nostetaan esille, korostetaan tai unohdetaan. Monipuolisella ja taitavalla valo- ja valaisinsuunnittelulla tuodaan tiloihin viihtyisyyttä, määritellään käyttötarkoitusta ja rakennetaan kokonaisuuksia. Väärällä valaistuksella taas mitätöidään ja supistetaan tilaa. Kattovalaisimet vaikuttavat näihin osa-alueisiin runsaasti.

Valaisinmallien runsaus on myös tätä päivää. Eri valmistajien mallistoista voit löytää lukuisia sopivia malleja kotiisi. Monet valmistajat luottavat estetiikassaan moderniin tekniikkaan ja urbaaniin muotokieleen, jossa materiaalivalinnat voivat olla vaikka silikonia, alumiinia tai keramiikkaa perinteisempien materiaalien sijaan. Toisaalta myös valon kauneutta korostavia, klassisempia ja lumoavampia vaihtoehtoja on myös saatavilla runsaasti - myös uudet, joskin aiemmin paljonkin käytetyt, metallivärit messinki ja kupari tuovat lämpöä moderniin valaisinsuunnitteluun.

Valaisinmaailman klassikot

Pyöreät opaalilasiset vaihtoehdot tai perinteiset varjostinmuodot toimivat myös monesti modernissakin sisustuksessa kauniisti luoden vastapainoa modernille arkitehtuurille ja muotokielelle. Toisaalta retrohenki on nykyisyyttä vahvimmillaan ja monet uudet valaisinmallit ovatkin saaneet innoituksensa 1900-luvun alkupuolen valaisimista. Suomessa taas puuta on käytetty ja yhä edelleen käytetään valaisinsuunnittelussa runsaasti niin muotokieleltään klassisempina vaihtoehtoina kuin aivan uudenlaista muotomaailmaa työstäen. Tällöin myös itse valon olemus, laatu ja tehokkuus ovat tärkeitä kriteereitä valaisimissa.

Valaisimet muissa tiloissa

Kun olet hankkimassa kotiisi valaisimia, mieti aina sitä valitessasi tilaa, johon valaisimen sijoitat mutta myös kotiasi kokonaisuutena. Parhaat kokonaisuudet syntyvät sekä toistolla mutta myös vastakohtaisuuksia hakemalla. Voit myös leikitellä mittasuhteilla, korkeuksilla, muodoilla, väreillä ja materiaaleilla. Tärkeää on kuitenkin, että jokin yhteinen tekijä yhdistää kattovalaisimet ja kodin muut valaisimet kokonaisuudeksi, varsinkin jos tilasi on avoin ja näet samanaikaisesti useita valaisimia. Näin luot kotiisi lisää tilan tuntua. Liian sekava ja vaihteleva valaisinkokoelma toimii täysin päinvastoin tilaa supistaen.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-60 / 458

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu