Finarte

Finarten perustivat vuonna 1985 suunnittelija Eija Rasinmäki yhdessä puolisonsa Erkki Immosen kanssa. Vuosien saatossa yrityksestä on tullut johtava mattovalmistaja Suomessa. Yrityksen historiassa ja myös nykyisyydessä näkyy vahvasti luottamus perheyrittämisen voimaan ja mahdollisuuksiin ja näin tänä päivänä yrityksen toimitusjohtajana toimii Immosten tytär Larissa Immonen.

Finarten tavoitteena on koko sen olemassaoloaikana ollut yhdistää muotoilullisesti vanhaa suomalaista matonkudontaperinnettä uusiin ajatuksiin ja moderniin muotoiluun. Matonkudonnalla on pitkät perinteet Skandinaviassa ja näitä perinteitä ja myös pohjoismaista väripalettia yrityksessä halutaan vaalia. Finarten matot ovat näin vahvasti perinteessä kiinni ja samalla tästä perinteestä luodaan uutta.

Alunperin Finarte valmisti mattonsa omassa tehtaassaan Portugalissa mutta 1990-luvulla Eija Rasinmäki aloitti menestyksekkään yhteistyön intialaisten matonkutojien kanssa ja niinpä tänä päivänä Finarte tuottaa mattonsa yhteistyönä intialaisten matonvalmistajen kanssa perusperiaatteinaan yhdistää tuotantoonsa eettisyyttä niin materiaalien kuin valmistajienkin suhteen. Visuaalisessa ilmeessä yhdistyy itä ja länsi rohkealla otteella.

Verkkokauppamme valikoiman lisäksi voit tilata kauttamme kaikkia Finarten malleja, ota tällöin yhteyttä liikkeisiimme!

View as Ruudukko Luettelo

16 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu