Muuto

Muuto juurtuu skandinaaviseen muotoiluperinteeseen, jolle on tunnusomaista kestävä estetiikka, toimivuus, ammattitaito ja rehellinen ilmaisu. Laajentamalla tätä perintöä eteenpäin katsovilla materiaaleilla, tekniikoilla ja rohkealla luovalla ajattelulla Muuton tavoitteena on tarjota uusia näkökulmia skandinaaviseen muotoiluun.
Itse asiassa nimi Muuto tulee sanasta muutos, joka tarkoittaa suomeksi uutta näkökulmaa. Muuto valitse johtavia nykysuunnittelijoita, jotka ovat vahvoja Muuton filosofian tulkkeja ja yhdistävät kykynsä intohimoiseen Muuton luovaan tiimiin. Tiedät suunnittelumme, koska siinä on muutos: esineitä, jotka on tehty ylevästi uusien näkökulmien kautta, joista nautitaan kaikkialla maailmassa, edustaen tämän päivän skandinaavisen muotoilun parasta.

Muuton perustivat vuonna 2006 Kristian Byrge and Peter Bonné, jonka suomalainen vaimo keksi nimen uudelle designyritykselle nimen Muutos. Merkki on siis saanut nimensä suomen kielen sanasta muutos joskin nimenantoon liittyy hauskasti kömmähdys - nimeä rekisteröitäessä viimeinen kirjain oli vahingossa tipahtanut pois ja näin nimi Muuto näki päivänvalon. Nimensä mukaisesti Muuton tavoitteena onkin luoda sekä visuaalisesti että laadullisesti uutta ja kestävää designia sekä ainutlaatuisia tuotteita pohjoimaisen muotoiluperinteen innoittamana.
Heti alkuvuosistaan lähtien Muutolle on ollut ominaista myös pakkaussuunnitteluun panostaminen - kaikki pientuotteet ovat aina viimeistellysti ja visuaalisen kokonaisvaltaisesti pakkauksissaan, joiden ilme heijastelee yrityksen modernia ja trendikkään ajatonta linjaa ja joka sujuvasti jatkuu tuotevalikoimaan ja yrityksen kokonaisvaltaiseen visuaaliseen ilmeeseen. Muutolle katalogeja kuvannut, yhdysvaltalainen kuvaaja Matthew Johnson sanookin visuaalisen kieliopin heijastelevan Muuton design-filosofiaa uudenlaisten vaikkakin vahvasti skandinaavisten perspektiivien rakentajana. Kuvatessaan hän onkin halunnut kunnioittaa sekä näitä lähtökohtia että materiaalien kauneutta ja muotojen modernia linjakkuutta.

Muuto ja suunnittelijat

Merkille suunnittelevat monet kansainvälisesti jo tunnetut pohjoismaiset suunnittelijat kuten Harri Koskinen, Ole Jensen, Matti Klenell, Thomas Bernstrand, Norway Says, Claesson Koivisto Rune, Louise Campbell, Jakob Wagner ja Ilkka Suppanen mutta myös uudet, nousevat kyvyt. Tärkeintä on kuitenkin se että suunniteltu tuote istuu Muuton filosofiaan saumattomasti, perustajat Peter Bonnén ja Kristian Byrge toteavatkin muotoiluja muotoilijavalintojensa heijastavan skandinaavisen designin monimuotoisuutta, funktionalismia sekä karaktääriä.
Muuton tuotevalikoima - joka sisältää piensisustustuotteita, mattoja, tekstiilejä, huonekaluja, säilytysratkaisuja jne. - elää vahvasti ajassaan kiinni. Yritys on laajentunut nopeasti vahvaksi kansainväliseksi toimijaksi jonka tuotteita myydään ympäri maailman.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-60 / 351

Sivu
2 3 4
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-60 / 351

Sivu
2 3 4
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen