Muuto

Muuto edustaa modernia tanskalaista muotoilua parhaimmillaan. Muuton tavoitteena on tuoda uusia näkökulmia, raikkautta ja uudenlaista estetiikkaa arjen esineisiin samalla kunnioittaen perinteistä käsityötaitoa ja funktionaalisuutta. Muuton perustivat vuonna 2006 Kristian Byrge and Peter Bonné, jonka suomalainen vaimo keksi nimen uudelle designyritykselle nimen Muutos. Merkki on siis saanut nimensä suomen kielen sanasta muutos joskin nimenantoon liittyy hauskasti kömmähdys - nimeä rekisteröitäessä viimeinen kirjain oli vahingossa tipahtanut pois ja näin nimi Muuto näki päivänvalon. Nimensä mukaisesti Muuton tavoitteena onkin luoda sekä visuaalisesti että laadullisesti uutta ja kestävää designia sekä ainutlaatuisia tuotteita pohjoimaisen muotoiluperinteen innoittamana.

Heti alkuvuosistaan lähtien Muutolle on ollut ominaista myös pakkaussuunnitteluun panostaminen - kaikki pientuotteet ovat aina viimeistellysti ja visuaalisen kokonaisvaltaisesti pakkauksissaan, joiden ilme heijastelee yrityksen modernia ja trendikkään ajatonta linjaa ja joka sujuvasti jatkuu tuotevalikoimaan ja yrityksen kokonaisvaltaiseen visuaaliseen ilmeeseen. Muutolle katalogeja kuvannut, yhdysvaltalainen kuvaaja Matthew Johnson sanookin visuaalisen kieliopin heijastelevan Muuton design-filosofiaa uudenlaisten vaikkakin vahvasti skandinaavisten perspektiivien rakentajana. Kuvatessaan hän onkin halunnut kunnioittaa sekä näitä lähtökohtia että materiaalien kauneutta ja muotojen modernia linjakkuutta.

Muuto ja suunnittelijat

Merkille suunnittelevat monet kansainvälisesti jo tunnetut pohjoismaiset suunnittelijat kuten Harri Koskinen, Ole Jensen, Matti Klenell, Thomas Bernstrand, Norway Says, Claesson Koivisto Rune, Louise Campbell ja Jakob Wagner mutta myös uudet, nousevat kyvyt. Tärkeintä on kuitenkin se että suunniteltu tuote istuu Muuton filosofiaan saumattomasti, perustajat Peter Bonnén ja Kristian Byrge toteavatkin muotoiluja muotoilijavalintojensa heijastavan skandinaavisen designin monimuotoisuutta, funktionalismia sekä karaktääriä.

Muuton tuotevalikoima - joka sisältää piensisustustuotteita, mattoja, tekstiilejä, huonekaluja, säilytysratkaisuja jne. - elää vahvasti ajassaan kiinni. Yritys on laajentunut nopeasti vahvaksi kansainväliseksi toimijaksi jonka tuotteita myydään ympäri maailman.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-60 / 310

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu