Sika Design

Sika-Designin historia juontaa juurensa vuoteen 1942 jolloin Ankjær Andreasen perusti yrityksen Horsensiin. Nimensä yritys on saanut Sika peurasta joka on kevyt ja elegantti olemukseltaan kuten rottingista tehdyt huonekalutkin usein ovat. Yrityksen alkutaival liittyy myös toiseen maailmansotaan ja Horsensin seuduilla vallitsevaan työttömyyteen sekä materiaalipulaan jolloin kaikki pelloilta ja pientareilta löytynyt materiaali kelpasi tuotantoon.

Sodan jälkeen 1950-luvulla yritys muutti Fyniin ja laajensi tuotantoaan koreihin ja pienimuotoiseen huonekalutuontantoon. Suurimmalta kilpailijaltaan Horsnæsin rottinkitehtaalta saadut uudet metodit mullistivat rottinkituotannon ja siitä lähtien Andreasenin perusajatuksena onkin ollut työskennellä vain parhaiden käsityöläisten kanssa ja toteuttaa Sika-Design ideologiaa joka painottaa mukavuutta, laatua ja hyvää muotoilua.

Vuosien varrella yritys on laajentanut tuotantoaan ja ottanut mukaan myös modernin materiaalin, polyrottingin. Tänä päivänä toisen ja kolmannen polven Andreasenit johtavat yritystä, joka on ylpeä ja tietoinen juuristaan ekologisen ja kestävän kehityksen mukaisten materiaalien käytössä. Yrityksen tuotteita viedään yli 30 maahan ja materiaalina rottinkituotteissa käytetään Indonesialaista rottinkia.

Rajaa
Listausvalinnat
View as Ruudukko Luettelo

21 tuotetta

2 3 4
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

21 tuotetta

2 3 4
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen