Punt Mobles

Punt Moblesin perusti vuonna 1980 valencialainen suunnittelija Vicent Martínez yhdessä suunnittelija Lola Castellón kanssa. ”Punt Moblesin ensimmäinen vaihe oli puhdasta intohimoa muotoiluun, se oli elintärkeä projekti ja jotenkin ajattelematon. Tämä ensimmäinen vaihe on asetettava historialliseen kontekstiin. Nuoret suunnittelijat, joista tulee yrittäjiä lakkaamatta olemasta suunnittelijoita valencialaisessa yhteiskunnassa, jossa muotoilua ei ymmärretty eikä arvostettu, paitsi herkkä vähemmistö.
Vuonna 1985 Vicent suunnitteli Literatura Clásica -kirjahyllyn. Kun hän lanseerasi sen, kukaan ei uskonut siihen, koska he katsoivat tuotetta, jolla oli vahva erottava arvo. Se oli markkinoita murtava tuote, koska ajatus kahdesta päällekkäisestä koneesta, jossa yksi kone ajaa toisen yli pyörien avulla. "Tämä kirjahylly syntyi ratkaisemaan ongelma, joka liittyy kirjojen säilyttämiseen kaksoisrivissä, mikä helpottaa tätä tehtävää lukemisen ystäville", väitti Vicent suunnittelustaan. Kun hän esitteli sen myyntiedustajille, he eivät nähneet kaupallista elinkelpoisuutta. Kun hän esitteli sen Valencian messuilla seuraavana vuonna, Literature oli kuitenkin läsnä jo yli 30 maassa. Ja asia on, että "Kirjallisuus ei ollut vain Punt Mobles -luettelon tähti, vaan se merkitsi myös yrityksen alkua", kuten Puntin nykyinen luova johtaja José Manuel kertoo.
Muotoilu osoittaa, että Vicentille design ja suunnittelijat ovat aineellista ja henkistä vaurautta luova instrumentti, jossa esineet heijastavat nykykulttuuria. • Aina tavoittelemani konsepti on olla aikamme rikoskumppaneita ja osallistua haaveillun ja kaivatun kollektiivisen modernin etsintään ja rakentamiseen, • sanoo Vicent.
Punt kasvoi, kunnes saavutti huippunsa, jossa yritys oli erittäin vakavarainen ja sillä oli erittäin korkea brändituntemus. Vuonna 1997 Punt sai National Design Award -palkinnon. Yritys oli tuolloin kukoistava. ”Tässä vaiheessa se on kasvanut ja asettunut uudelleen kansainvälisen muotoilun kuvitteelliseen piiriin ja sijoittunut huippuluokan design-segmenttiin ja pysynyt ankkuroituneena hyvän muotoilun ja nykyaikaisen käsityötaidon filosofiaan. Heidän arvonsa välittyvät kaikessa, mitä he tekevät”, sanoo Vicent, kutoma, eri näkökulmista, suunnittelusta ja yritysprojektista elintärkeällä ja jännittävällä tavalla.

Punt on tällä hetkellä putiikkiyritys, josta löytyy erilaisia ​​tuotteita, vaikka varastointi onkin ylivoimaisesti myydyin osa, mutta sieltä löytyy myös kaikenlaisia ​​tuotteita, joilla on vahva erottuva arvo. Lyhyesti sanottuna "korkealaatuinen tuote, jota käsitellään taiteellisesti", José Manuel väittää. Ja hän jatkaa: "Asiantuntemuksemme, taitotietomme ja käsityöläisen työn avulla luomme yhdessä suunnittelun kanssa veistoksellisia teoksia. Siksi puhumme Art in Designista, suunnittelun kohtelusta kuin veistoksena, ajattelemme yksityiskohdissa, materiaalien yhdistelmissä ja tuotteiden luomisessa, joissa käsityöläinen työ ja osaaminen heijastuu aina jokaiseen kappaleeseen.

View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu