Le Bambole x Stella McCartney, nojatuoli

5 917,00 €

Stella McCartney x B&B Italia - Le Bampole mallisto (nojatuoli, kahdenistuttava sohva ja kolmenistuttava sohva) on merkki brittiläisen vaatesuunnittelijan ensimmäisestä sisustusyhteistyöstä. Nojatuolissa on käsin piirretty "Fungi Forest" -printtiverhoilu, joka on vedetty Stella McCartney Summer 2022 -kiitoratamallistosta, ja vastuullinen rakenne, joka on inspiroitunut yhteisistä kestävän kehityksen arvoista. Yhteistyö esiteltiin menestyksekkäästi Stella McCartneyn "Future of Fashion" -materiaaliinnovaatioinstallaatiossa Milanon Design Weekin aikana kesäkuussa 2022. Yhteistyö syntyi Stellan pitkäaikaisesta henkilökohtaisesta intohimosta Bellinin töihin ja juhlii Le Bambolen 50-vuotisjuhlavuotta. Uusi Le Bambole on suunniteltu täysin purettaviksi - mahdollistaen helpomman korjauksen ja vastuullisimman materiaalin käytön käyttöiän lopussa. Stella McCartney x B&B Italia - esittelee myös uuden kestävän innovaation, jonka on yksinomaan kehittänyt suunnitteluyrityksen tuotekehitystiimi: Le Bambolen verhoilu on 100 % biohajoava ja toksiiniton polyesteri, joka ei jätä ympäristöön haitallisia mikromuoveja.

Le Bambole nojatuoli on ajaton ikoni ja yksi italialaisen huippuosaamisen tehokkaimmista ilmentymistä. Se on osa 1970-luvulla suunniteltua Le Bambole-sarjaa, joka voitti arvostetun Compasso d'Oron vuonna 1979. Innovatiivista luovuutta ja tutkimusta hyödyntänyt Le Bambole tarjosi erittäin persoonallisen ratkaisun istuinten teemaan. Le Bambolen erotti joukosta sen näennäinen kantavan runkorakenteen puute, kuin yhdestä kappaleesta muovattu muoto ja miellyttävä istuintuinkokemus. Suunnittelija Mario Bellini halusi Le Bambolessa toistaa "elävän kehon, joka on pehmeä ja turvallinen, miellyttävä koskettaa ja syleillä".

Alunperin Le Bambolen polyuretaanirakenne kätki sisäänsä metallirungon, mutta rakennetta on materiaaliteknologian kehittyessä uudistettu, ja nykyään rakennetta tukee polyetyleenirunko. Sarjaa on päivitetty vuosien varrella; vuonna 2007 tuolin olemusta hieman hoikennettiin, ja viimeisimmän päivityksen yhteydessä 2022 julkaistiin ekologisesti kestävämpi Le Bambole. Kaikki päälliset ovat nyt irrotettavissa, ja komponentit helposti irrotettavissa ja kierrätettävissä. Le Bambole-sarjaan kuuluu nojatuoli, kaksi eri kokoista sohvaa ja täydentävä rahi.

Materiaalit: polyuretaanimuovia, polyesterivanua ja polyetyleenirunko

Mitat: pituus 116cm, leveys 89cm, korkeus 74cm ja istuinkorkeus 43cm

Verhoilukangas: Mc 175

Design: Mario Bellini

Valmistaja: B&B Italia