Borne Béton Petite

1 004,00 €

Borne Béton Petite on Le Corpusierin suunnittelema betoninen pöytävalaisin. Valaisin suunniteltiin alun perin1952 arkkitehti Le Corbusierin suunnittelukohteita varten Marseillesissa (Unité d’habitation de Marseille) sekä Intian Chandigarhissa (Bhakra Dam).

Borne Béton-valaisimet valmistetaan käsin, joten jokainen valaisin on uniikki yksityiskohtien ja viimeistelyn suhteen.

Tämä verkkokauppamme Borne Béton Petite-versio on tarkoitettu vain sisäkäyttöön. Valaisimesta on saatavilla myös ulkokäyttöön sopiva versio (IP44), sekä tässä Petite- että suuremmassa Grande-koossa. Ulkokäyttöön sopivien valaisinten tiedustelut ja tilaukset liikkeen kautta tai sähköpostitse!

Sveitsiläis-ranskalainen arkkitehti ja muotoilija Le Corbusier (1887-1965) lienee tunnetuimpia nimiä modernin arkkitehtuurin ja suunnittelun saralla. Näin hän kuvaa suunnittelufilosofiaansa: ”Silmämme on tehty erottamaan muotoja valossa; valo ja varjo paljastavat muodon. Kuutiot, kartiot, pallot, syliterit ja pyramidit – perusmuodot – erottuvat valossa käsinkosketettavan selkeästi ja ilman monitulkintaisuutta. Tästä syystä nämä perusmuodot ovat muodoista kauneimmat.”

Mitat: jalustan leveys 30 cm, syvyys 22 cm, valaisimen korkeus 31 cm, johdon pituus 2,7 m, paino 13,5 kg

Materiaali: betoni, PMMA

Valonlähde: kiinteä LED-levy, 19,2W, himmennettävissä, himmennin johdossa, värilämpötila 3000K, valoteho 960lm

Väri: betoni

Design: Le Corbusier 1952

Valmistaja: Nemolighting