Utrecht XL

4 245,00 €

Gerrit Rietveldin 1935 suunnittelema alkuperäinen Utrecht nojatuoli on todellinen tuolimaailman kansainvälinen klassikko. Tuolin kulmikkaan dynaaminen, verhoiltu ja moderni eleganssi sekä tunnusomaiset vaaleat tikkaukset ja verhoillut käsinojat, jotka jatkuvat saumattomasti jaloiksi ovat niitä seikkoja, jotka ovat tehneet tuolista ainutlaatuisen, nimensä tuoli on saanut Rietveldin syntymäkaupungin mukaan.

Utrecht tuolin juuret yltävät maineikkaaseen Bauhaus taidekouluun, jonka mestareita Gerrit Rietveldkin oli. Hän suunnitteli tuolin ajan hengen innoittamana - funktionalismi näkyy tuolissa yksinkertaisina, puhuttelevina ratkaisuina sekä käytettävyytenä, myös istuinmukavuus on otettu huomioon.

Tuolin ensimmäinen versio vuonna 1936 valmistettiin ruskeasta, puuvillaisesta purjekankaasta ja jo tuolloin kauniit tikkaukset olivat kokonaisuudessa mukana, myöhemmin tuolin tunnusomaisimmaksi kankaaksi on muotoutunut laadukas, pehmeä, kestävä ja värikäs villakangas, joka luonnonvaaleiden tikkausten kanssa muodostaa näyttävän visuaalisen yhdistelmän.

Tämä Utrecht XL on kookkaampi - tämän päivän loungesohviin ja tiloihin sopiva - versio alkuperäisestä tuolista. Sekin istuu kauniisti niin moderniin kuin klassiseenkin sisustukseen ja on toimiva myös ryhminä kotona ja julkisissakin ympäristöissä, värikkäänä voit käyttää Utrechtia myös yksittäisenä huomioesineenä.

Nettikaupassamme on myynnissä tummanruskea, villakankainen tuoli natural-värisin pylvästikkauksin. Jos haluat tuoliin toisenlaisen verhoilun tai zig zag tikkaukset, ota yhteyttä suoraan liikkeisiimme, tuolista on saatavilla lukematon määrä väri- ja materiaalivaihtoehtoja.

Mitat: korkeus 75 cm, istuinkorkeus 39 cm, leveys 69 cm, syvyys 89 cm, käsinojien korkeus 54 cm

Materiaali: villakangas Charlot 13L187 kategoria L, pehmuste polyuretaanivaahtoa sekä polyestervanua, runko massiivipoppelia ja kuusta

Väri: tummanruskea, natural pylvästikkaus

Design: Gerrit Rietveld

Valmistaja: Cassina

Toimitusaika n. 8 viikkoa!

HUOM! Tuote on yksilöllinen tilaustuote, eikä sen vaihtaminen tai palauttaminen ole mahdollista!