Lampe Gras

Vuonna 1921 Bernard-Albin GRAS suunnitteli sarjan valaisimia käytettäviksi toimistoissa ja teollisissa ympäristöissä. The GRAS valaisin kuten sitä alettiin kutsua herätti ihastusta ja hämmästystä yksinkertaisella, kestävällä ja ergonomisella muotoilullaan. Valaisimessa ei ollut myöskään ruuveja tai liitoksia. Vuonna 1927 Ravel osti valaisimen patentin ja aloitti niiden valmistuksen.

Bernard- Albin Grassia pidetään yhtenä 1900-luvun innovatiivisista suunnittelijoista. Hänen suunnittelemiensa valaisimien funktionaalinen estetiikka monimuotoisine yksityiskohtineen oli ainutlaatuista ja edellä aikaansa. Myös Le Corbusier ihastui näihin käyttäjäystävällisiin valaisimiin ja käytti niitä niin lukuisissa projekteissaan kuin omassa toimistossaankin valaisimina. Valaisimen suosio kasvoi vuosien myötä ja myös monet tunnetut taiteilijat kuten Sonia Delaunay jA Georges Braque käyttivät valaisinta ateljeissaan. Valaisimista tuli ensimmäistä kertaa niiden historiassa suosittuja niin koti-kuin julkisissakin ympäristöissä.

Tänä päivänä ajattomat ja persoonallisen puhuttelevat Gras valaisimet ovat himottuja design-esineitä joita keräillään kaikkialla maailmassa, erityisen paljon valaisin on saanut suosiota Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa.

View as Ruudukko Luettelo

43 tuotetta

2 3 4
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

43 tuotetta

2 3 4
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen