Karl Andersson & Söner

Kaikki alkoi vuonna 1898, kun puuseppä Karl Andersson aloitti huonekalujen valmistamisen pienessä Berghemin kylässä Huskvarnan ja Grännan välissä. Aikaisempina vuosina Karl oli työskennellyt matkamiehenä ja täysin koulutettuna puuseppänä Tukholman ja Jönköpingin suurissa kaupungeissa ennen paluutaan vanhempiensa kotiin. Täällä Karl kalusti yhden huoneista huonekalupajaa varten. Varustus oli yksinkertainen. Höyläyspenkki, kynsisaha, härkäkone ja muutama pieni työkalu olivat kaikki, mitä lannistumaton optimisti tarvitsi tehdäkseen sifoneja, sänkyjä, sohvia, pöytiä ja tuoleja kaikille, jotka niitä tarvitsivat.

Hyvin tehdyt ja kestävät huonekalut
Karl Andersson tunnettiin luovana, elottomana ja yritteliänä miehenä, joka toteutti suurimman osan ideoistaan. Hän lupasi juhlallisesti valmistaa vain "hyvin tehtyjä ja kestäviä puusepäntuotteita". Silloinkin hän käytti sanaa kestävä. Sana ja ajattelutapa, joka on seurannut meitä neljän sukupolven ajan ja on edelleen osa liiketoimintakonseptiamme. Melko pian Karl sai nimen "paras ellei kallein ammattilainen alueella". Laatu maksaa rahaa, emmekä yritä huijata sillä. Karl Anderssonilla ja hänen vaimollaan Idalla oli viisi poikaa ja kuusi tytärtä, ja he adoptoivat sijaispojan. Neljä pojista tuli vähitellen mukaan yritykseen – jokaisella omalla vastuualueellaan. Karl Andersson neuvoi pojilleen: "Pysykää yhdessä pojat, niin se menee hyvin".

Puu pohjana, mutta avoin nykyaikaisille materiaaleille
Yrityksen asteittain kasvaessa käsityön perinne ja korkeimman laadun vaatimukset siirtyivät nykyaikaiseen suurtoimintaan ja massatuotantoon. Karl Anderssonin ja hänen poikiensa näkemys on edelleen voimassa. Huonekaluille tulee olla luonteenomaista korkea laatu, hyvä toimivuus ja tyylikäs muoto, jossa puun tunteen tulee olla vahvasti esillä. Vuodesta 2000 lähtien olemme käyttäneet terästä ja kompakti laminaattia materiaaleina joissakin huonekalusarjoissamme. HiMacs, kivimäinen materiaali, jota aloimme käyttää muun muassa Buff-pöydässä vuonna 2012. Tuotteidemme tulee silti olla hyvin valmistettuja ja kestäviä. Ja työskentelemme resurssitehokkaasti ja ilmastoälykkäästi YK:n Agenda 2030:ssa kokoamien 17 ilmastotavoitteen huonekaluteollisuuden kannalta oleellisilla alueilla.

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.